Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Operhal za BHR1: Želimo da fizioterapijsku struku stavimo u okvir zakona

Damir Operhal, magistar fizioterapije, jedan od osnivača Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH, gostovao je na “BH radiju 1” povodom 14. godišnjice rada i postojanja našeg udruženja.

Operhal je u emisiji “Otvoreni studio” govorio o značaju i izazovima fizioterapeutske struke, funkcionisanju UFFBiH kao jedine strukovne organizacije u FBiH koja okuplja fizioterapeute svih nivoa obrazovanja, a posebno o nužnosti donošenja Zakona o fizioterapiji FBiH koji je 2012. godine poslan u Federalno ministarstvo zdravstva, ali još nikad nije usvojen.

-Želimo da fizioterapijsku struku stavimo u okvir zakona i od toga ne odustajemo – poručio je Operhal.

U emisiji je bilo riječi i o značaju fizioterapeutske struke u vrijeme pandemije korona virusa, aktivnostima UFFBiH na edukaciji članstva, kao i predstojećem V Kongresu fizioterapeuta Bosne i Hercegovine, koji će se održati u Tuzli od 19. do 21. maja ove godine.

Poslušajte gostovanje kolege Operhala u “Otvorenom studiju BHR1”.

0:00

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci