Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

UFFBiH danas slavi: 14 godina uspješnog rada za boljitak fizioterapeutske struke

Udruženje/udruga za fizioterapiju Federacije BiH danas slavi 14. godišnjicu rada.

Osnivačka skupština održana je u Sarajevu 07. februara/veljače 2009. godine, na inicijativu grupe entuzijasta svjesnih potrebe formiranja strukovne organizacije koja će imati za cilj opće dobrostanje svih kolega sa područja Federacije BiH, kao i aktiviranje mehanizama koji će rezultirati unaprjeđenjem i promocijom naše struke u FBiH i šire.

Nastali smo kao direktan odgovor fizioterapeutske struke na količinu i prirodu problema kojima je izložen svaki pojedinačni kolega i sama struka u cjelosti, a kroz 14 godina rada pokazali smo da smo prevazišli sve podjele i da smo čvrsto posvećeni rješavanju zajedničkih problema.

Jedan od ciljeva UFFBiH-a je i uključivanju u regionalne i svjetske tokove fizioterapeutske struke, pa smo tako 2015. godine postali član najveće svjetske porodice za fizikalnu terapiju – Svjetske organizacije za fizikalnu terapiju WCPT.

UFFBiH je u godinama iza nas organiziralo na desetine edukacija i radionica, koje su vodili eminentni domaći i strani stručnjaci, te četiri međunarodna kongresa, a u pripremi je i peti kongres, koji će se održati u maju ove godine u Tuzli.

I dalje ćemo kao jedina strukovna organizacija na području cijele FBiH, namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije bez obzira na to koji stepen obrazovanja u struci imaju, nastaviti da definiramo i rješavamo potrebe i probleme od značaja za našu struku, kao i specifičnih potreba i problema koje definišu kolege iz sredina u kojima žive i rade.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci