Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Blaže Arsov gost 5. MKF: Respiratorna fizioterapija: položaji, inhalatorna terapija, perkusija i vježbe

Blaže Arsov, respiratorni fizioterapeut iz Makedonije, održat će radionicu “Respiratorna fizioterapija” na 5. međunarodnom kongresu fizioterapeuta BiH, koji će se održati u Tuzli od 19. do 21. maja.

Arsov je svoj profesionalni put započeo kao fizioterapeut, nakon što je 2004. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Plevenu, Bugarska, dok je 2018. godine postao specijalista rehabilitacije iz ortopedije, traumatologije i hirurgije na Medicinskom univerzitetu “Sv. Kliment Ohridski” – Bitolj.

Već 14 godina vodi postoperativnu fizioterapiju na klinici “Žan Mitrev” za kardiohirurške pacijente, ortopedske, traumatološke i druge vrste intervencija koje se liječe u bolnici. Osim toga, predsjednik je i osnivač Makedonskog udruženja za fizioterapiju.

Arsov će pokazati praktičnu primjenu neinvazivne ventilacije (NIV i CPAP) kod pacijenata korištenjem različitih tipova maski. Objasniti će i pojmove PEEP i PEEP+. U drugom dijelu radionice će biti pokazana respiratorna fizioterapija: položaji, inhalatorna terapija, perkusija i vježbe.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci