Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ćurtović-Župetić: Bobath koncept – pristup koji gleda unaprijed

Učesnike 5. međunarodnog kongresa fizioterapeuta BiH (Tuzla, 19-21. maj) očekuju eminentni predavači koji će podijeliti znanja i novitete u oblasti fizioterapije.

Alma Ćurtović i Karolina Župetić iz Hrvatske održat će predavanje na temu “Bobath koncept – pristup koji gleda unaprijed”.

Bobath terapija je razvijena 40-tih godina prošlog vijeka u Londonu (Engleska) od strane fizioterapeuta Berte i neurologa Karola Bobath. Tokom sljedećih godina razvijao se osnovni koncept tehnike. Tehnika se bazira na normalnom razvoju djeteta i nastoji oponašati normalan razvoj.

Sprečavanjem (inhibicijom = kontrolom) abnormalnih uzoraka držanja i kretanja, te istovremenom facilitacijom (aktivacijom) automatskih posturalnih reakcija (ekvilibrijskih reakcija i reakcija uspravljanja), terapeut svojim rukama i kombinacijom različitih tehnika stimulacije, smanjuje abnormalni tonus i facilitira, omogućava djetetu raznolikost senzo-motornog iskustva u funkcionalnim i cilju usmjerenim aktivnostima.

Kvalitet i pozitivni rezultati terapije ovise o međusobnoj komunikaciji dijete-terapeut-roditelj, kontinuitetu i redovitosti terapije, ranoj intervenciji, motivaciji djeteta i roditelja i timskom radu ( logoped, radni terapeut, ljekar).

Alma Ćurtović je bakalaureat fizioterapije, NDT Bobath instruktor i Schroth terapeut. Od 1996. godine je zaposlena u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu. Stečena znanja iz Bobatha i Schrot terapije primjenjuje u radu s neuromuskularnim bolestima.

Osnivač je ambulante za skolioze u SB Goljak. Osnivač i predsjednica Udruge za skolioze i ostale posturalne deformacije SCOLIOTIME. Organizator Schroth BSPTS tečajeva u Hrvatskoj. Od 2010. godine radi i kao asistent za kliničku praksu na katedri za fizioterapiju pri Zdravstvenom veleučilištu prenoseći stečeno znanje i iskustvo mlađim generacijama. Od osnivanja HUNRBT-a (Hrvatske udruge neurorazvojnih Bobath terapeuta) pomaže u radu udruge, trenutno na mjestu tajnice HUNRBT-a te aktivno sudjeluje u organizaciji tečajeva i radionica. Član je Europske organizacije Bobath instruktora.

Predavač je i organizator brojnih radionica vezanih za razvoj i zdravlje djece i mladih. Aktivno sudjeluje u promociji fizioterapije djece pisanjem osvrta, članaka i sudjelovanjem u emisijama koji se bave tom tematikom.

Karolina Župetić je bakalaureat fizioterapije, EBTA NDT Bobath Tutor i SI terapeut. Svoje bogato kliničko iskustvo izgradila u četrdeset godina rada u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama u Zagrebu gdje je dugi niz godina i glavni fizioterapeut te dječje bolnice.

Radi sa djecom od njihove najranije životne dobi do adolescencije. Rad sa roditeljima djece, timski pristup u radu, organizacijske sposobnosti te podučavanje zdravstvenih djelatnika iz područja neurorazvojne terapije Bobath dio su njenih poslovnih ciljeva. Predsjednica je Hrvatske udruge neurorazvojnih Bobath terapeuta te je predstavnica Nacionalnog tima Bobath instruktora Hrvatske pri EBTA-i.

Svoje znanje i vještine želi dati onima kojima je to najviše potrebno, a to su djeca.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci

Poziv na Schrot tečaj I dioPoziv na Schrot tečaj I dio

Schrot tečaj I dio, voditelj: Nikola Jevtić, licencirani ISST instruktor Datum održavanja: 15. -19. 05.2019. (pet dana) Mjesto održavanja: SKB Mostar, Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Tečaj se održava ...