Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Održan IV Kongres fizioterapeuta u BiH “Edukacija je terapija”

U organizaciji Udruženja/Udruge fizioterapeuta u Bosni i Hercegovini u Neumu je od 21. do 23. maja 2021. održan 4. međunarodni kongres fizioterapeuta u Bosni i Hercegovini.

Protekli period jedan je od najtežih za medicinske radnike u našoj zemlji. Iako se situacija sa pandemijom smiruje u BiH posljednjih sedmica, borba protiv koronavirusa još uvijek nije gotova.

U toj borbi veliki doprinos dali su i fizioterapeuti, nerijetko na prvoj liniji odbrane i u zaštiti zdravlja građana Bosne i Hercegovine.

O svojim utiscima i iskustvima u ovoj borbi govorili su i na četvrtom Kongresu fizioterapeuta BiH.

Predsjednica Udruženja/Udruge za fizioterapiju Federacije Bosne i Hercegovine Mirjana Dujmović rekla je da od prvog dana pandemije rade na edukaciji fizioterapeuta kada je u pitanju COVID-19 u mogućnostima rehabilitacije pacijenata.

Ovogodišnji Međunarodni kongres fizioterapeuta u Neumu okupio je veoma važne stručnjake iz ove oblasti.

Učesnicima Kongresa obratila se i Emma Stokes, predsjednica Svjetske fizioterapije.


PRILOG:


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci