Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Natječaj/konkurs za upravna tijela UFFBiH

Na osnovu člana 45. Statuta UFFBiH, a u skladu s odlukom Upravnog odbora donesenom na 46. sjednici, Upravni odbor UFFBiH raspisuje:

NATJEČAJ/KONKURS

Za izbor novog predsjednika, potpredsjednika, predsjednike svih poslovnica, predsjednika Skupštine, blagajnika i sekretara/tajnika i predsjednika Odbora za obrazovanje i usavršavanje UFFBiH.

Ovaj natječaj/konkurs je javan, a uz prijavu je potrebno dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • Dokaz o završenom školovanju/obrazovanju (SSS, VŠ, VSS)
  • Dokaz o položenom stručnom ispitu
  • Dokaz o državljanstvu BiH
  • Dokaz o dužini radnog iskustva (minimalno pet godina rada u struci)
  • Dokaz da je redovan član Udruge/udruženja

Svi kandidati moraju poslati popunjen obrazac prijave za kandidata koji možete skinuti na web-stranici uffbih.ba (obrazac u prilogu) i na facebook stranici UFFBiH.

Pored navedenih uslova/uvjeta, kandidat za mjesto predsjednika UFFBiH mora priložiti i svoju viziju i plan aktivnosti za vrijeme trajanja svog izbornog mandata.

Sve prijave slati poštom na adresu: UFFBiH, Ćamila Avdića 31, 71 000 Sarajevo sa naznakom za koje mjesto se kandidat prijavljuje.

Upravni odbor UFFBiH će razmatrati prijave svih kandidata za sve upražnjene pozicije i predložiti Skupštini imena kandidata na glasanje. Skupština će izvršiti izbor javnim glasanjem.

Rok za prijavu kandidata je 01. 05. 2023. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Obrazloženje

Upravni odbor UFFBiH je na 46. sjednici održanoj u Sarajevu, donio odluku o raspisivanju natječaja/konkursa za izbor svih upravnih i izvršnih tijela UFFBiH u skladu sa članom 45. Statuta UFFBiH. S obzirom da je dosadašnji sekretar UFFBiH dao ostavku zbog osobnih razloga, kao i zbog potrebe izbora predsjednika poslovnica Bihać i Zenica-Srednja Bosna, Upravni odbor je odlučio raspisati natječaj/konkurs za izbor svih tijela UFFBiH zbog potrebe upisa promjena u Registar Ministarstva pravde Federacije BiH.

Predsjednica UFFBiH

Mirjana Dujmović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci