Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Artritis i Svjetska fizioterapija: Preuzmite promotivne materijale povodom Svjetskog dana fizioterapije

Svjetski dan fizioterapije obilježava se 08. septembra/rujna, a ove godine tema je Artritis i Svjetska fizioterapija WPT.

Artritis je definiran kao akutna ili hronična upala zgloba. Simptomi mogu uključivati bol, oteklinu, ukočenost i crvenilo što može doprinijeti smanjenju funkcije i spretnosti. Artritis nije jednostavno stanje – postoji više različitih vrsta. Može pogoditi ljude svih starosnih dobi i tjelesnih sposobnosti – uključujući djecu, mlade i sportiste. Neki oblici artritisa su uobičajeniji kod starijih ljudi.

Svjetska fizioterapija (World Physiotherapy – WPT) pripremila je promotivne materijale koji su jezički lokalizirani za područje Bosne i Hercegovine.

Materijali su dostupni za preuzimanje na linku:

World PT Day toolkit | World Physiotherapy

Vaš UFFBiH

Oznake:,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci