Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sretan nam Svjetski dan fizioterapije

Poštovane kolegice i kolege fizioterapeuti,

od srca vam čestitamo 8. septembar – Svjetski dan fizioterapije. Ovaj dan je prilika za dodatnu promociju fizioterapeutske struke i podizanje svijesti o djelotvornosti i uspjehu fizioterapeuta u prevenciji i liječenju različitih oboljenja kroz cijeli životni vijek ljudi.

Fizioterapeuti imaju ključnu ulogu u podršci ljudima sa bolešću ili onesposobljenjem da u potpunosti učestvuju u društvu. Oni se specijaliziraju za ljudski pokret, otkrivajući uzroke koji sprečavaju ljude da budu aktivni i neovisni koliko bi mogli i zatim pronalaze načine da prevladaju ove probleme rehabilitacijom, propisivanjem vježbi temeljenih na nauci/znanosti i promocijom fizičkih aktivnosti.

Kako je upravo to temeljna misija Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH, naša glavna zadaća je kontinuirani trud i zalaganje, ali i stalno unapređenje znanja kroz stalnu edukaciju, razmjenu iskustava iz prakse, tečajeve koji omogućavaju usvajanje novih vještina i tehnika za što bolju i učinkovitiju terapiju i ostvarivanje ciljeva rehabilitacije.

Jednako važna zadaća UFFBiH, ali i našeg krovnog nacionalnog udruženja UFuBiH, je i bolji materijalni položaj zaposlenih u fizioterapeutskoj struci, kao i potpuno zakonsko uređivanje oblasti fizioterapije.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana fiziterapije je Artritis i Svjetska fizioterapija WPT.

Svjetska fizioterapija (World Physiotherapy – WPT) pripremila je promotivne materijale koji su jezički lokalizirani za područje Bosne i Hercegovine, a dostupni su za preuzimanje na LINKU.

Uz želju da na Svjetski dan fizioeterapije pokažete zašto smo tu i zašto naša profesija treba i zaslužuje imati bolji status, čestitamo vam Naš dan!

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci