Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

UFFBiH organiziralo izlet i radionicu o osteoartritisu

Udruženje/udruga za fizioterapiju Federacije BiH organiziralo je u subotu, 10. septembra, jednodnevni izlet za svoje članove u SRC Ajdinovići kod Olova.

Izlet je organiziran povodom Svjetskog dana fizioterapije u čijem je fokusu ove godine bio osteoartritis, pa je, pored druženja, ovo bila prilika da se naglasi uloga fizioterapeuta u prevenciji i liječenju osteoartritisa. Predavanje o osteoartritisu održala je predsjednica UFFBiH Mirjana Dujmović.

Od osteoartritisa u svijetu boluje 520 miliona ljudi i vodeći je uzrok onesposobljenja, tako da se bolest s razlogom našla u fokusu Svjetske organizacije za fizioterapiju (World Confederation for Physical Therapy – WCPT).

U našoj fotogaleriji donosimo vam dio atmosfere sa radionice.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci