Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Poziv na edukaciju iz Emmett tehnike

Udruženje fizioterapeuta u Bosni i Hercegovini organizira edukaciju o Emmett tehnici u fizioterapiji.

Emmett tehnika je jednostavna tehnika za otpuštanje mišića, smanjenje boli i nelagode u tijelu, te povećanje ograničene pokretljivosti zglobova. Osnivač je Ross Emmett iz Australije, a kao tehnika koristi se od 80-tih godina prošlog stoljeća.

Koristi se laganim pritiskom prsta na specifičnim, Emmett tačkama po tijelu koje dovode do stimulacije mehanoreceptora na mjestu pritiska što rezultira korekcijom mišićnog tonusa, koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića. To su posebne tačke, a ne do sada već opisane trigger tačke, akupunkturne tačke ili neke druge.

Tehnika je poznata po svom brzom učinku na tonus i disbalans mišića s laganim pritiskom na određene tačke tijela. Izrazito je blaga, sigurna i jednostavna za opuštanje mišića a može se provoditi direktno na koži klijenta ili preko odjeće. Svaki tretman primjenjuje terapijske elemente koji čine željenu tjelesnu promjenu jedinstvenu za svakoga pojedinca. Može se koristiti samostalno i traje od 10 do 30 minuta ili više ako se provodi zajedno s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom, te raznim vježbama.

Primjenjuje se kod križobolje, bolova u vratu i ramenima, bolova i trnjenja u rukama, bola u laktu ili ručnom zglobu, bolova u kuku, koljenu, članku, stopalu, poboljšava disanje, cirkulaciju i smanjenje oteklina te kod glavobolja.

Edukacija će se održati 05.03.2022. u hotelu Terme na Ilidži, a predavač je Jelena Okula, Emmett terapeutkinja iz Hrvatske.

Cijena za članove UFFBiH i UFTRS iznosi 250,00 KM, a za nečlanove 350,00 KM. Broj polaznika je ograničen.

Prijave slati na uffbih@hotmail.com najkasnije do 20.02.2022. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci