Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Izvještaj sa sastanka UO UFFBiH

U Lukavcu je u subotu, 17. februara održan sastanak Upravnog odbora UFFBiH na kojem se našlo nekoliko tačaka dnevnog reda.

Usvojen je godišnji izvještaj za 2023. godinu koji je podnijela predsjednica Udruženja/Udruge za fizioterapiju Mirjana Dujmović, a članovi Upravnog odbora su razmatrali i usvojili finansijski izvještaj za 2023. godinu.

Analizirajući održavanje 5. Međunarodnog kongresa u Tuzli u maju 2023. godine, iz diskusija svih članova Upravnog odbora proizašlo je nekoliko zaključaka koji govore u prilog činjenici da je Kongres organiziran na vrlo visokom nivou, sa izuzetno kvalitetnim gostima i predavačima, te da je opravdao očekivanja kako u stručnom tako i u finansijskom pogledu.

Članovi Upravnog odbora su izrazili zahvalnost svima onima koji su aktivno učestvovali i podržali ovaj, za našu struku, veoma značajan skup.

Na sjednici Upravnog odbora je usvojen i plan aktivnosti za 2024. godinu, koji predviđa održavanje nekoliko kurseva/tečaja iz oblasti fizioterapije u ginekologiji o čijim detaljima će članstvo biti blagovremeno obaviješteno.

Također, najavljen je Kongres fizioterapeuta u Crnoj Gori u maju mjesecu koji ćemo kao Udruženje propratiti na našim stranicama.

Ono što smatramo izuzetno bitnim za članstvo jeste to da je Upravni odbor UFFBiH je donio odluku da u svakoj poslovnici održi po jednu besplatnu jednodnevnu radionicu iz oblasti osnova radiologije za kolegice i kolege fizioterapeute, a koju će voditi dr. Damir Čamdžić, spec. radiologije.

Također, u saradnji sa firmom INEL iz Maglaja, koja je zastupnik KINESIO TEX trake za kineziotaping u BiH, u svakoj poslovnici će se održati besplatna jednodnevna radionica na temu “Uvod u osnove apliciranja kineziotaping trake”. Radionicu će voditi certificirani kineziotaping praktičar, Elvir Bijedić.

Upravni odbor je donio jednoglasnu odluku o predaji aplikacije za domaćinstvo Skupštini Evropskog regiona Svjetske fizioterapije koja će se održati 2026. godine.

Svi članovi Upravnog odbora su jedinstvenog stava da naše Udruženje/Udruga može odgovoriti jednom ovakvom izazovu svjetskog nivoa.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci