Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Inicijativa UFFBiH u Domu naroda FBiH: Fizioterapija kod onkoloških pacijenata po uzoru na praksu EU

Delegatkinja u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Vildana Bešlija (NS), u ime Udruženja za fizioterapiju FBiH, a zbog sve veće potrebe onkoloških pacijenata za uslugama fizioterapije za vrijeme i nakon liječenja od tumora, na posljednjoj sjednici ovog doma podnijela inicijativu za uvođenje projekta “Fizioterapija kod onkoloških pacijenata”.

Pojasnila je da je ovaka pristup praksa u EU, a da u FBiH itekako postoji potreba za ovakvim projektom s obzirom na stalni rast broja oboljelih od neoplazmi, koji iznosi preko 18.000.

Također je podsjetila da je Udruženje za fizioterapiju FBiH još 2012. godine podnijelo Federalnom ministarstvu zdravstva inicijativu za donošenje Zakona o fizioterapiji, koja je ponovljena 2023. godine, ali da još nema naznaka hoće li se zakon uskoro naći u parlamentarnoj proceduri.

UFF se zahvaljuje delegatkinji Vildani Bešliji na proslijeđenoj inicijativi.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci