Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

FIZIOTERAPIJA, TO SMO MI: Završen 5. međunarodni kongres fizioterapeuta BiH

Završen je 5. međunarodni kongres fizioterapeuta Bosne i Hercegovine, koji je od 19. do 21. maja u Hotelu Mellain u Tuzli okupio oko 200 učesnika i gostiju iz zemlje i inostranstva.

Kongres su organizovali Udruženje/udruga za fizioterapiju FBiH i Udruženje fizioterapeuta u BiH, a moto skupa bio je „Fizioterapija, to smo mi“.

Kongres je otvorila Carmen Suarez, prva dopredsjednica Evropskog regiona Svjetske fizioterapije (ER WPT) koja je uputila čestitke za odličnu organizaciju skupa te doprinos afirmaciji i razvoju fizioterapeutske struke.

Predavanja i radionice održali su eminentni stručnjaci iz područja fizioterapije Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Nizozemske i Španije, a među pozvanim predavačima bio je i hrvatski ljekar i naučnik svjetskog glasa Dragan Primorac.

Održano je devet radionica, prezentirano 19 naučnih radova, a učesnici, među kojima su bili i brojni studenti, mogli su pratiti 17 pozvanih, sponzorisanih i ostalih predavanja. Svi radovi obuhvaćeni su u zborniku koji će uskoro biti dostupan za preuzimanje na našoj stranici.

Kongres je organiziran pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona te podršku sponzora i prijatelja: Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Komore zdravstvenih tehničara svih profila Federacije BiH, Komore zdravstvenih tehničara Tuzlanskog kantona, Udruženja poslodavaca grada Tuzla, Turističke zajednice grada Tuzla te kompanija DITA 1977 Industrija deterdženata Tuzla, BH Telecom, Wörwag Pharma, Italgroup Sarajevo, INPROZ Group Tuzla, Ark medicina & wellness, Panta rei centar Tuzla, Sono Medical Sarajevo, Tuzla-Farm Tuzla, Nobel Corporation Mostar, Farmavita Sarajevo, Oktal Pharma, Poliklinika Osteomedic Lukavac, Oskar Pharma, Kopex, Em-Oniks Lukavac, Inel BH Maglaj, DELING Tuzla, Medas Banjaluka, Beemed Tuzla i Amoena BH Sarajevo.

Udruženje/udruga za fizioterapiju FBiH i Udruženje fizioterapeuta u BiH zahvaljuju se pokroviteljima i sponzorima, našem partneru u organizaciji skupa UKC Tuzla i načelniku Klinike za fizikalnu medicinu prim.dr. Emiru Halilbegoviću, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji našeg 5. kongresa, a posebna zahvala ide fizioterapeutima, redovnim članovima našeg udruženja, bez kojih ne bi bilo ni naše organizacije niti ovakvih skupova.

Ovo je način da našim članovima približimo novosti iz oblasti fizioterapije i da naša struka napreduje u korak sa vremenom i svjetskim trendovima.

Dio atmosfere sa Kongresa pogledajte u našoj fotogaleriji.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci

Plan edukacije za 2015. godinuPlan edukacije za 2015. godinu

Datum održavanja Naziv tečaja i mjesto Predavač Cijena 24.01.2015. Miror theraphy-Olovo Jasmin Avdović 160,00 KM 26.03.2015.-29.03.2015. Kongres- Makedonija, Skoplje 90,00 € do 15.01.2015. 12.04.-13.04.2015. Radionica manuelne tehnike mr. sci. dr. ...