Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

World Physiotherapy akredituje dva obrazovna programa početnog nivoa fizioterapije

Svjetski komitet za akreditaciju fizioterapije složio se na svom sastanku u julu da dodijeli punu akreditaciju za dva obrazovna programa za početni nivo fizioterapije, jedan u Madridu, Španija, i jedan u Istanbulu, Turska.

Akreditacijom programa na Evropskom univerzitetu u Madridu, Španija, i Univerzitetu Yeditepe, Turska, ukupan broj programa akreditovanih od strane Svetske fizioterapije iznosi 18.

Svjetska akreditacijska služba za fizioterapiju nastavila je punu aktivnost ranije ove godine, obavljajući posjete lokacijama u martu i aprilu, nakon dvije godine ograničene aktivnosti zbog utjecaja ograničenja putovanja nametnutih pandemijom COVID-19. Očekuje se da će se tokom 2022. godine održati još četiri posjete lokalitetu u tri različita područja Svjetske fizioterapije.

Evropski univerzitet u Madridu

Program je ponovo akreditovan nakon prvog uspješnog procesa akreditacije 2015. godine.

Recenzentski tim činili su međunarodni stručnjaci za obrazovanje Charles Batcho, član Beninoise udruženja fizioterapeuta – reedukatora, i Andrea Turolla, član Italijanskog udruženja fizioterapeuta. Posjeta je upriličena od 30. do 31. marta 2022. godine i akreditovani su i francuski i španski putevi programa.

EUM akreditaciona posjeta

“Ova reakreditacija je rezultat čvrste i kontinuirane posvećenosti izvrsnosti u svim procesima Evropskog univerziteta u Madridu koji omogućavaju fizioterapiju program koji treba razvijati s najvišim nivoom kvaliteta i međunarodnom vizijom”, rekao je Simone Sato, dekan Fakulteta za fizičku aktivnost, sport i fizioterapiju na Evropskom univerzitetu u Madridu.

Univerzitet Yeditepe

Program je po prvi put akreditovan.

Recenzentski tim sačinjavali su međunarodni stručnjaci za obrazovanje John Xerri de Caro, član Malteškog udruženja fizioterapeuta, i Magdalena Hagner-Derengowska, članica Poljske komore fizioterapeuta. Posjeta je upriličena od 31. marta do 1. aprila 2022. godine.

Posjeta Univerzitetu Yeditepe

“Puna akreditacija Svjetske fizioterapije podržava napore našeg odjela da promovira najbolje standarde u fizioterapijskoj praksi, obrazovanju i istraživanju. Pomaže nam da ujedinimo profesiju fizioterapije kako bismo poboljšali globalno zdravlje i dobrobit, istovremeno otvarajući fantastičan potencijal za suradnju s lokalnim, nacionalnim i međunarodnim organizacijama. Počašćeni smo i sretni što smo jedan od 18 programa fizioterapije iz cijelog svijeta koji su akreditirani, nakon što su uspješno prošli Svjetsku fizioterapijsku evaluaciju”, rekli su u zajedničkoj izjavi İpek Karaaslan, Yeşim Ekinci i Ahmet Aydın, prorektori Univerziteta Yeditepe.

Članovi komisije za akreditaciju

Komisija za akreditaciju je nedavno imenovala Alice Jones, članicu Australijskog udruženja za fizioterapiju, i Scotta Warda, člana Američkog udruženja za fizikalnu terapiju, za članove odbora za akreditaciju. Svaki od njih će služiti četvorogodišnji mandat, počevši od 1. jula 2022. godine.

Ostali članovi komisije su:

Predsjedavajući: Karim Martina Alvis Gómez, član Kolumbijskog udruženja fizioterapije
Aimee Stewart, članica Južnoafričkog društva za fizioterapiju
Yasushi Uchiyama, član Japanskog udruženja za fizikalnu terapiju.

/World Physiotherapy/

Oznake:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci