Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali pet kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

5. MKF: Multidisciplinarni tim koji je s učesnicima podijelio teoretska i praktična znanja

Ponosni smo na naš 5. međunarodni kongres fizioterapeuta Bosne i Hercegovine, jer smo uspjeli da na jednom mjestu okupimo respektabilna imena iz svijeta fizioterapije.

Naš kongres je bio poseban, jer je učesnicima na raspolaganju bio čitav jedan multidisciplinarni tim koji je podijelio teoretska i praktična znanja korisna za dalji rad ili nastavak obrazovanja, budući da je među učesnicima bio i veliki broj studenata.

Stručnjaci iz oblasti ortopedije, vertebrolozi, radiolozi, dječiji ortopedi, fizijatri, fizioterapeuti,… održali su niz izrazito zanimljivih i korisnih predavanja, dok su eminentni praktikanti održali izuzetno posjećene radionice.

Tako smo dobili spoj teorije i prakse, kao najbolju moguću kombinaciju, jer predavanja učesnicima donose nova teoretska znanja, a kroz radionice se upoznaju s novim mogućnostima i tehnikama, koje kasnije mogu usvajati na tematskim edukacijama.

Kao posebno zanimljiva i zapažena, izdvojit ćemo predavanja/radionice prof.dr. Dragana Primorca iz Hrvatske, dr. Alouisa Gokelera iz Nizozemske (Povreda ACL-a – kako vratiti sportistu sigurno na teren), Juana Hose Bosca Gandia iz Španije (Lumbalne disk hernije – akutna faza liječenja), Olgice Dimitrov iz Makedonije (Fizioterapija kod pacijenata sa TAH), Alme Ćurtović i Karoline Župetić (Bobath koncept – pristup koji gleda unaprijed) te Tomislava Lauša iz Hrvatske (Rehabilitacija nakon ugradnje umjetnog meniska), Ljubice Krajišnik iz Srbije (Detekcija kliničkih promjena pomoću površinske topografije kod pacijenata sa idiopatskom skoliozom šestomjesečnog Schroth tretmana), Blaže Arsova iz Sjeverne Makedonije (Respiratorna fizioterapija), Adnana Kojića iz Crne Gore (Uvod u HVLA manipulacije) te domaćih stručnjaka dr. Damira Čamdžića (Degenerativne promjene kičme), Momirke Milaković (Primjena protokola rane klinočke rehabilitacije kardiohirurških pacijenata) i Dženite Pinjo (Longitudinalni transverzalni mijelitis povezan sa post SARS-CoV-2 inflamatornim procesima).

Stoga, sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je 5. međunarodni kongres fizioterapeuta Bosne i Hercegovine potpuno ispunio očekivanja i organizatora i učesnika.

Vaš UFFBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Slični članci