Kontaktirajte UFFBiH: +387 (0) 66 909 218 / uffbih@hotmail.com

Slide 1

Udruženje/Udruga za fizioterapiju FBiH je strukovna, nevladina organizacija namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Slide 2

Kontinuirana edukacija naših članova jedna je od temeljnih misija Udruženja/Udruge za fizioterapiju FBiH. Uspješno smo organizirali četiri kongresa fizioterapeuta na kojima smo okupili stručnjake iz regiona i svijeta.

Slide 3

Želite postati član Udruženja/udruge za fizioterapiju FBiH. Popunite našu pristupnicu.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Poziv za seminar/radionicu Kinesio Taping metode

U suradnji s Inel d.o.o. Maglaj, UFFBiH organizuje seminar/radionicu Kinesio Taping metode koji će voditi osobno dr. Kenzo Kase, utemeljitelj Kinesio Taping koncepta.

Dr. Kase je krenuo na viši nivo razumijevanja Kinesio Medical Taping-a (KMT). Ovo je nadogradnja tapinga mišića i zglobova koji su temelj koncepta Elastičnog terapijskog taping-a. Ali, KMT ide nekoliko koraka dalje kako bi utjecao na komplicirane i tečke medicinske izazove kao što su bol nakon operacija, CRPS, problemi cirkulacije i fantomska bol. Dr. Kase je u misiji predstavljanja ovog naprednijeg koncepta tapinga kliničarima.

U četrdeset i više godina od kad je razvijena tehnika elastičnog terapeutskog taping-a ili “Kinesio Taping metoda”, materijali i tehnike su značajno napredovali. Na početku, Kinesio se smatrao tretmanom za mišiće i zglobove. Kroz eksperimentiranje, originalno istraživanje se moglo fokusirati na Hidro-kinetičku teoriju, uz naglasak na ponašanje tekućina u tijelu. Ova teorija je vodila do novih tehnika omogućavajući zdravi protok limfe, kapilara i drugih “hidro” elemenata unutar zdravog tijela. Teorija i praksa tapinga su se pomaknuli na limfotok i nadalje na fascijalni sistem tijela i njegove prilagodbe ili oporavak tijela. Uz stalno proširivanje različitosti stanja pacijenata i medicinskih situacija, mogućnosti Kinesio Taping metode nastavljaju ići naprijed.

Učimo Kinesio Medical Taping primjenu u medicinske i sportske svrhe. Iako su sportisti najprepoznatljiviji pacijenti Kinesio Taping metode više od 85% of Kinesio Taping aplikacija nisu sportske. Kinesio Taping ide puno dalje od potpore mišićima i intenzivnom pokretu. Trake imaju takve osobine koje omogućavaju jako širok spektar aplikacija u kojima su uspješne, kao što su ligamenti, zadebljanja, elastičnost.

Razlog zbog kojeg se Kinesio Medical Taping ne može odvojiti od postojećih Kinesio Tape proizvoda jest taj da su Kinesio proizvodi proizvedeni izričito za specifične fiziološke i neurološke učinke za svaku Kinesio Taping aplikaciju. Nije dovoljno sagledati samo preskriptivno gledište, nego je važno razumjeti određene temeljne principe: svaki simptom, svako stanje i svaki pacijent su jedinstveni.

Samo kroz temeljitu procjenu, znanje koncepata fiziologije i tapinga, svjesnost kvaliteta same trake i, najvažnije, situacije svakog pacijenta, možemo postići optimalne rezultate.

Seminar/radionica Kinesio Medical Taping metode će se održati 23.04.2019. godine u hotelu Terme, Ilidža s početkom u 17:00 sati.

Program seminara/radionice

  • 17:00 – 17:10 Dr. Kase Video
  • 17:10 – 17:20 Prezentacija dr. Koss
  • 17:20 – 18:30 Prezentacija dr. Kase
  • 18:30 – 19:00 “Hands on” radionica, voditelj dr. Kase

Dr. Kenzo Kase će raditi KMT na pacijentima s edemom nakon operativnog zahvata, cerebralnom paralizom (dijete) i neurološkim poremećajem.

Potrebno je da svi polaznici seminara/radionice obavezno ponesu makaze/škare za potrebe praktičnog dijela.

Kotizacija za seminar/radionicu uključuje: prisustvo predavanjima i prakti?noj radionici, jednu Kinesio Taping traku i osvježenje nakon seminara/radionice.

Cijena kotizacije:

  • Članovi UFFBiH i UFTRS 50,00 KM
  • Nečlanovi 80,00 KM

Prijave na ufffbih@hotmail.com najkasnije do 20.04.2019. godine

Uplatu kotizacije možete izvršiti na žiro račun UFFBiH 1610000081420065 – RAIFFEISEN BANK ili gotovinom na licu mjesta prije seminara/radionice.

Za sva pitanja možete se obratiti na uffbih@hotmail.com ili na 066 909 218.

Orginalni poziv možete preuzeti OVDJE!

Vaš UFFBiH

Oznake:,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Slični članci