Home Obavještenja

POZIV ČLANOVIMA UFFBIH ZA PRIJAVU U CILJU STVARANJA BAZE PODATAKA

Znanje i vjestine plakat

 

Poštovane članice i članovi UFFBiH,

 

Upravni odbor UFFBiH je odlučio kreirati bazu podataka fizioterapeuta u Bosni i Hercegovini koji imaju specifično dodatno obrazovanje iz različitih oblasti fizoterapije.

Baza podataka bi bila objavljena na web i facebook stranici UFFBiH pod nazivom: „Pronađi fizioterapeuta".

Na ovaj način bi pacijenti/klijenti imali mogućnost pronaći fizioterapeuta koji se bavi specifičnim tretmanom (Bobath za djecu ili odrasle, tretman limfedema, manualna terapija, neurodinamika, mirror terapija, Kinesio taping i ostale specifične metode) i doći do kontakt podataka traženog fizioterapeuta.

U tom cilju, pozivamo sve zainteresirane fizioterapeute, članove UFFBiH da pošalju svoje podatke:

Ime i prezime,Zvanje,Specifično obrazovanje (navesti koje)Kontakt podatci: e-mail adresa, telefonski brojAdresa, grad

Molimo vas da svoje podatke pošaljete na e-mail adresu UFFBIH: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na našoj e-mail adresi ili na broj telefona 066 909 218.

 

Orginalni poziv možete vidjeti OVDJE!

Vaš UFFBiH

 

DAMIR OPERHAL: LOŠ TERAPEUT MOŽE VAS KOŠTATI ŽIVOTA

damir 05

(Minja Šurković/Hayat/Foto: Hayat)

U zdravstvenom intervjuu DDBIH gost je bio Damir Operhal, magistar fizioterapije, koji je govorio na temu pravilne edukacije i obrazovanja budućih fizijatara i fizioterapeuta ali i o velikoj konferenciji koja će se održati 20.marta u Sarajevu.

On je sugerisao i to da loša masaža i loš pristup terapeuta mogu ugroziti zdravlje pacijenta na isti način koliko terapeut može pomoći našem kompletnom oporavku. Više u linku ispod.

Preuzeto sa https://www.hayat.ba/vijest.php?id=107322

Također Damir je gostovao i na televiziji N1 govoreći o temi : Obrazovanje fizioterapeuta u BiH

Više info: http://ba.n1info.com/a249016/Video/Obrazovanje-fizioterapeuta-u-BiH.html

 

POZIV ZA III MEĐUNARODNI KONGRES FIZIOTERAPEUTA BIH

etno selo cardaci

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji!

Pozivamo vas na III međunarodni kongres fizioterapeuta BiH koji će se održati 12. – 14. 10. 2018. godine u etno selu „Čardaci" kod Viteza, www.cardaci.ba
Etno selo Čardaci se nalazi u središnjoj Bosni, 70-ak kilometara udaljeno od Sarajeva. U neposrednoj blizini etno sela se nalazi poslovna zona u kojoj je najistaknutiji poslovni centar Fis, ali i mnogi drugi centri.
Moto trećeg kongresa je „Znanje i vještine" jer želimo i na ovaj način unaprijediti znanje i vještine fizioterapeuta u njihovom radu s pacijentima. Zbog toga smo pripremili pet zanimljivih radionica za vrijeme kongresa, a svaku radionicu će voditi eminentni međunarodni stručnjaci iz tog polja.

 

Više informacija kao i informacija o kotizacijama i smještaju možete preuzeti ovdje:

 

POZIV ZA III MEĐUNARODNI KONGRES FIZIOTERAPEUTA BIH

UPUSTVO ZA AUTORE III MEĐUNARODNOG KONGRESA FIZIOTERAPEUTA BIH

 

OBRAZAC PRIJAVE !!!

PROGRAM KONGRESA

 

 

NATJEČAJ/KONKURS Za izbor predsjednika poslovnica

uffbih

NATJEČAJ/KONKURS
Za izbor predsjednika poslovnica:

 

Obrazac za kandidate natječaja

 

Svi kandidati moraju dostaviti popunjen obrazac prijave za kandidata koji možete skinuti na web-stranici www.uffbih.ba i na facebook stranici UFFBiH, kao i kratku biografiju/životopis.
Sve prijave slati poštom na adresu: UFFBiH, Ćamila Avdića 31, 71000 Sarajevo sa naznakom za natječaj predsjednika poslovnice Sarajevo/Goražde.


UO UFFBiH će po prijemu i pregledu svih pristiglih prijava na natječaj dati prijedlog Skupštini, a Skupštna će izvršiti izbor javnim glasanjem.

Rok za prijavu kandidata je 15. 02. 2018. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

 

Izvještaj sa VIII sjednice skupštine

uffbih logo

Poštovani članovi,
Na VIII sjednici Skupštine UFFBiH, održanoj 25. 03. 2017, u hotelu Terme, Ilidža, delegati su donijeli odluku da se produži mandat predsjednici UFFBiH Mirjani Dujmović i predsjedniku skupštine Jasminu Avdoviću.
S obzirom da je Esad Hamzić, predjednik poslovnice Zenica/Srednja Bosna dao ostavku, a na natječaj se na to mjesto javila Dženita Pinjo, odlukom skupštine jednoglasno je izabrana Dženita Pinjo za predsjednicu poslovnice Zenica/Srednja Bosna.
Dosadašnja predsjednica Odbora za obrazovanje i usavršavanje Šejla Imamović je dala ostavku i na njen prijedlog je na tu funkciju izabrana Emira Klisura iz Fojnice.
Pošto se nitko nije javio na Natječaj za izbor predsjednika poslovnica: Hercegovina, Tuzla i Bihać, odlučeno je da se isti izaberu na vanrednoj sjednici skupštine koja će se održati u vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta. Za ove pozicije će biti raspisan novi natječaj.
Do izbora predsjednika ovih poslovnica, funkciju predstavnika poslovnice Tuzla će vršiti Nedim Gradaškić, poslovnice Bihać Anela Vojić Halilić, a za poslovnicu Hercegovina je zamoljen dosadašnji predsjednik poslovnice da bude VD do izbora novog predsjednika poslovnice Hercegovina.
Molimo sve članove UFFBiH da se više aktiviraju u radu UFFBiH i svojim prijedlozima, sugestijama i kritikama daju podsticaj aktivnostima UFFBiH.

 

 

Upravni odbor UFFBiH

 
Više članaka...

Posljednje dodano

Popularno

Sazetci kongr 2

 

Kongres fizioterapeuta RS

 

Sažetci 4. europskog kongresa
fizioterafpeuta, Liverpool, 2017.

Sazetci kongr 1

Iz koje navedene oblasti bi uzeli edukaciju:
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 55 
Članova : 91
Sadržaj : 83
Posjete Sadržajima : 150856
Facebook Image