Home Kongresi, seminari i ostala stručna predavanja

POPIS EDUKACIJA ZA 2019. U ORGANIZACIJI UFFBIH

uffbih logo

 

POPIS EDUKACIJA ZA 2019. U ORGANIZACIJI UFFBIH

 

Theraband tečaj, voditelj: Dragan Dimitrijević, licencirani instruktor TheraBand Akademy

Datum održavanja: 15. – 17. 03. 2019. /dva dana.

Mjesto održavanja: Sarajevo

Cijena za članove UFFBiH 450,00 KM, za nečlanove 550,00 KM.

Minimalan broj polaznika 14. Sarajevo

Tko može prisustvovati:

Fizioterapeuti, kondicioni i sportski treneri, fitness treneri, shiatsu praktičari, lekari - Fizijatri

Nakon odslušanih predavanja polaznici tečaja polažu test u teroetskoj i prakticnoj formi i ukoliko imaju vise od 80% tačnih odgovora dobijaju certifikat o uspešno završenom Theraband tečaju, u suprotnom dobijaju certifikat da su prisustvovali edukaciji i imaju mogućnost naknadno polagati teoretski dio testa.

Prijavom za tečaj će se smatrati uplata avansa u iznosu 100,00 KM

Schrot tečaj I dio, voditelj: Nikola Jevtić, licencirani ISST instruktor,

Datum održavanja: 17.04.2019.-21.04.2019./pet dana.

Mjesto održavanja: SKB Mostar, Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Tečaj se održava u dva dijela po pet dana. Prednost održavanja tečaja u dva dijela je u tome da fizioterapeuti mogu steći praktično iskustvo između dva dijela tečaja. Ovo je jako važno zbog implementacije programa za skolioze u dnevnu rutinu. Tečaj u dva dijela je lakše isplanirati tako da se iskoriste vikendi. Po završetku oba dijela, polaznici dobijaju certifikat o završenom tečaju.

Tko može prisustvovati: fizioterapeuti, kineziterapeuti, liječnici, ako rade kao fizioterapeuti. Liječnici mogu sudjelovati po punoj cijeni, ali ne mogu dobiti ISST-Schrot certifikat. Minimalan broj polaznika 12.

Cijena za članove UFFBiH za oba dijela tečaja: 1900,00 KM, I dio: 950,00 KM,

Cijena za nečlanove za oba dijela tečaja 2200,00 Km, I dio 1100,00 KM. Mostar. II dio septembar.

Članovi UFFBiH mogu platiti svaki dio tečaja na 4 rate s tim da se prva rata smatra bespovratnim avansom.

Nečlanovi moraju uplatiti avans u iznosu 200,00 KM najkasnije mjesec dana prije početka tečaja.

Datum održavanja II dijela: 25. – 29. 09. 2019.

Tečaj limfne drenaže po Vodderu, Osnovni tečaj, voditelj: Silva Uršič, licencirani instruktor MLD po dr. Vodderu,

Datum održavanja: 11. – 15. 09. 2019./pet dana

Mjesto održavanja: Tuzla ili Fojnica

Tečaj programa je proizišao i uz sudjelovanje Vodder Akademie International iz Austrije, izvorne i vodeće škole za tehnike manualne limfne drenaže po dr. Vodderu i kompleksno tretiranje limfedema (CDT – complex decongestive therapy).  

Tečaj se sastoji od ukupno tri dijela: Osnovni tečaj, Terapija I i Terapija II i III

Na Osnovnom tečaju polaznici nauče osnovne tehnike manualne limfne drenaže po dr. Vodderu, nauče anatomiju i fiziologiju limfnog sistema, učinak manualne limfne drenaže na tijelo, indikacije i kontraindikacije za MLD. Po uspješno završenom osnovnom tečaju, polaznici dobijaju međunarodno priznati certifikata i mogu nastaviti sljedeće tečajeve. Tek po završetku sva tri tečaja, polaznici dobijaju međunarodno priznati certifikat limfoterapeuta po dr. Vodderu.      

Cijena za članove UFFBiH za Osnovni tečaj 1100,00 KM,

Cijena za nečlanove: 1300,00 KM.

Minimalan broj polaznika 12.

Tečaj Neurodinamike, Gornji i Donji kvadrant, Voditelj: Elena Bueno Gracia, licencirani NDS instruktor,

Datum održavanja: 10. – 13. 10. 2019./ četir dana.

Mjesto održavanja: Sarajevo

Tečaj neurodinamike objedinjuje procjenu i tretman gornjeg i donjeg kvadranta uz teorijsku i praktičnu nastavu. Po završetku tečaja, svi polaznici dobijaju međunarodno priznati certifikat NDS Solution.

Cijena za članove UFFBiH 1100,00 KM,

Cijena za nečlanove 1300,00 KM.

Minimalan broj polaznika 14.

Članovi UFFBiH mogu platiti svaki dio tečaja na 4 rate s tim da se prva rata smatra bespovratnim avansom.

Nečlanovi moraju uplatiti avans u iznosu 200,00 KM najkasnije mjesec dana prije početka tečaja.

Dijagnostički MSK Ultrazvuk, I dio, voditelj: Zoran Filipović, licencirani Sonoskills instruktor,

Datum održavanja: Oktobar, 2019./tri dana.

Mjesto održavanja: Sarajevo

SonoSkills je vodeća svjetska edukacijska ustanova na području treninga iz MSK ultrazvučne dijagnostike i anatomije. Edukacija je namijenjena zdravstvenim profesionalcima: liječnicima i fizioterapeutima

Cijena 1100,00 eura, za članove UFFBiH mogućnost plaćanja na 4 rate.

Radionica Manualne terapije I, voditelj radionice: Dr. Aleksandar Stošić

Datum održavanja: bit će najavljeno

Mjesto održavanja? Radionica: Osnove radiologije u fiizioterapij

Datum održavanja: bit će najavljeno za svaku poslovnicu UFFBiH

Mjesto održavanja: u pet poslovnica UFFBiH

 

NAJAVA

uffbih logo

UFFBiH u saradnji s UFFBiH Poslovnicom Tuzla, organizuje jednodnevnu radionicu: Procjena i pozicioniranje odraslog pacijenta s neurološkim oštećenjima. Radionicu vode Mirjana Telebuh, Bobath terapeut i Hrvoja Matić, Bobath terapeut iz Hrvatske.

Ista radionica će se održati dva dana za redom: 19. i 20. 01. 2019. godine u prostorijama UKC Tuzla zbog velikog interesa polaznika. Subota 19. 01. je predviđena za završene fizioterapeute, a nedjelja 20. 01. za studente.

Početak radionice je predviđen za 09:00, a svi učesnici trebaju imati sportsku odjeću.

Cijena kotizacije za članove UFFBiH¬ iznosi 50,00 KM, za nečlanove 100,00 KM

Cijena kotizacije za studente članove¬ iznosi 40,00 KM, za studente nečlanove 60,00 KM

Kotizacija uključuje prisustvo radionici, kafe pauze i ručak. Svi učesnici će dobiti certifikat za učešće na radionici

Svoje prijave možete slati na : Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili lično kod kolege Nedima Gradaškića, predsjednika poslovnice Tuzla

Uplate kotizacije možete izvršiti na žiro račun UFFBiH: 1610000081420065 - RAIFFEISEN BANK DD ili gotovinom kod Nedima Gradaškića.

  • Članom UFFBiH se smatraju novi članovii koji uplate najmanje polugodišnju članarinu za 2019. godinu kako bi osigurali fer odnos prema članovima koji članarinu plaćaju godinama!
 

Najava III Kongresa fizioterapeuta "Znanje i vještine" na TVSA

U jutarnjem programu TVSA, gost je bio Damir Operhal, magistar fizioterapije, koji je najavio III Kongres Fizioterapeuta "Znanje i vještine" koji će se održati u etno selu "Čardaci" u Vitezu. Više informacija pogledajte u priloženom video materijalu.

 

Održana konferencija na temu: „Obrazovanje fizioterapeuta u BiH"

uffbih logo

U Sarajevu je, 20. 03. 2018. godine, u hotelu Holiday Inn održana konferencija na temu: „Obrazovanje fizioterapeuta u BiH". Konferenciju su organizirale UfuBiH i UFFBiH, a u ciju definiranja problema u obrazovanju fizioterapeuta u BiH i pronalaženja rješenja za postojeće probleme.
Konferenciji je prisustvovala gđa. Sarah Bazin, predsjednica Europskog regiona Svjetske konfederacije fizioterapeuta (ERWCPT), koja je bila pozvana gošća i svojim dolaskom podržala rad UfuBiH i UFFBIH u rješavanju ovih pitanja . U svom izlaganju je prikazala smjernice za obrazovanje fizioterapeuta u skladu s preporukama WCPT i istaknula portrebu i značaj obrazovanja koje će proizvesti kvalitetne fizioterapeute koji posjeduju dobro znanje, vještine, kompetencije i samouvjerenost kako bi bili samostalni u radu i mogli donositi razumne odluke u kliničkoj praksi.
Pored gđe. Bazin, konferenciji je prisustvovala i Mr. Mirjana Grubišić, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta, predstavnici fakulteta koji obrazuju fizioterapeute iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Prijedora, Travnik i Viteza. Pozivu su se odazvali i predstavnici Udruženja fizioterapeuta i radnih terapeuta Republike Srpske, Sindikata fizioterapeuta i Radnih terapeuta Republike Srpske, KDZIFBiH i KZTFBiH, ali i predstavnica Ministarstva zdravstva FBiH.
Na žalost, pozivu za konferenciju se nije odazvalo niti jedno ministarstvo obrazovanja iz Federacije BiH niti Republike Srpske, kao ni predstavbnici Agencije za razvoj visokog školstva i kontrolu kvalitete BiH niti Agencija za akreditacije visokoškolskih ustanova Republike Srpske.
Najveći problm u obrazovanju fizioterapeuta u BiH jeste postojanje osam fakulteta koji obrazuju fizioterapeute i svaki od njih izobrazbu radi prema drugačijim nastavnim planovima i programima. Osim toga, zvanja stečena na ovih osam fakulteta su potpuno različita što predstavlja dodatni problem, kako za rukovodeće strukture ustanova, tako i za zakonsku regulativu fizioterapeutske struke.
Istaknuto je da su sve izraženiji problemi na podrućju znanja, vještina i kompetencija fizioterapeuta koji završavaju studije fizioterapije i da se nešto mora poduzeti na tom polju.
Konferencija je završila donošenjem zaključaka konferencije koji bi trebali, za početak, pokrenuti aktivnosti koje imaju za cilj rješavanje navedenih problema u obrazovanju fiziotereputa u BiH.

 Jutro za sve

Vise informacija kao i gostovanje Predsjednice UFFBIH Mirjane Dujmović u emisiji „Jutro za sve" možete vidjeti na linku. Gostovanje Predsjednice UFFBIH počinje od 37 minute.

 

INEL-BH d.o.o. Maglaj organizuje KINESIO TAPING® SEMINAR

KinesiotapingMaglaj

Više informacija možete vidjeti OVDJE!

Napomena: Cijena kinesio taping seminara za naše članove iznosi 600,00 KM

 
Više članaka...

Posljednje dodano

Popularno

Sazetci kongr 2

 

Kongres fizioterapeuta RS

 

Sažetci 4. europskog kongresa
fizioterafpeuta, Liverpool, 2017.

Sazetci kongr 1