Home Aktivnosti

SCHROT TEČAJ PRVI DIO, Voditelj: Nikola Jevtić, licencirani ISST instruktor

Datum održavanja: 15. 05. 2019.-19. 05. 2019./pet dana.
Mjesto održavanja: SKB Mostar, Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju


Tečaj se održava u dva dijela po pet dana. Prednost održavanja tečaja u dva dijela je u tome da fizioterapeuti mogu steći praktično iskustvo između dva dijela tečaja. Ovo je jako važno zbog implementacije programa za skolioze u dnevnu rutinu. Tečaj u dva dijela je lakše isplanirati tako da se iskoriste vikendi. Po završetku oba dijela, polaznici dobijaju certifikat o završenom tečaju.
Tko može prisustvovati: fizioterapeuti, kineziterapeuti, liječnici, ako rade kao fizioterapeuti. Liječnici mogu sudjelovati po punoj cijeni, ali ne mogu dobiti ISST-Schrot certifikat. Minimalan broj polaznika 12.


Cijena za članove UFFBiH za oba dijela tečaja: 1.900,00 KM, I dio: 950,00 KM,
Cijena za nečlanove za oba dijela tečaja 2.200,00 KM, I dio  1.100,00 KM. Mostar. II dio septembar.
Članovi UFFBiH mogu platiti svaki dio tečaja na 4 rate s tim da se prva rata smatra bespovratnim avansom.
Prijavom za tečaj će se smatrati uplata avansa u iznosu 200,00 KM najkasnije mjesec dana prije početka tečaja. U slučaju otkazivanja, UFFBiH neće izvršiti povrat avansa.


Datum održavanja II dijela: 25. – 29. 09. 2019.
Prijave slati na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


Uplata avansa i kotizacije na žiro račun UFFBiH:
1610000081420065 - RAIFFEISEN BANK DD
Za ino uplate:
BENEFICIAR:UFF F BiH
Ćamila Avdića 31,71000 Sarajevo
Y BANK:RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINE
SWIFT CODE:RZBABA2S
IBAN CODE:BA391610000081420065


Za sva pitanja, obratiti se na 066 909 218

 

Imate problema sa leđima i kičmom? Ovo su vježbe za Vas!

 
 

Rezime I kongresa fizioterapeuta BiH

U hotelu Hollywood, Ilidža,03. – 06. 10. održan je Prvi kongres fizioterapeuta BiH u organizaciji UFFBiH, pod motom „Fizioterapija – to smo mi".

Ovaj istorijski događaj za fizioterapeute, najveći u regionu u posljednjih nekoliko godina, okupio je 260 učesnika iz svih zemalja bivše Jugoslavije: BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i uvažene goste iz Velike Britanije i Austrije. Program kongresa se sastojao od 66 izlaganja, pet radionica i 10 postera, a gost izlagač bio je uvaženi Prof. Memet Özek, profesor of Pediatric Neurosurgery, President of European Society for Pediatric Neurosurgery (2008. – 2010.) Acibadem Saglik Hizmdetleri ve Ticaret AS Istanbul, Turska.

Nakon pozdravnog govora predsjednice UFFBiH Mirjane Dujmović, u sklopu ceremonije otvaranja Prvog kongresa fizioterapeuta BiH, predsjednica je uručila plakete i zahvalnice zaslužnim ustanovama i pojedincima koji su pružili podršku dosadašnjem radu UFFBiH.

Prvi kongres fizioterapeuta BiH su pozdravili svojim pozdravnim govorom i predsjednici svih udruženja iz zemalja regiona i izrazili svoje zadovoljstvo jer su bili dio ovog, najvećeg, događaja za fizioterapeute BiH, koji je ujedno bio i najmasovniji u regionu u posljednjih nekoliko godina. Kongres je otvorio predsjednik Organizacijskog odbora Prvog kongresa Damir Operhal.

Kongres je zatvoren u nedjelju, 06. 10 podjelom certifikata svim učesnicima koji su izrazili veliko zadovoljstvo Prvim kongresom i organizacijom istog te zahvalili Organizacionom odboru UFFBiH na odlično organizovanom kongresu.

Predsjednica UFFBiH

Mirjana Dujmović

 

Aktivnosti UFFBiH-a

U skladu sa definisanjem kratkoročnih i dugoročnih ciljeva UFFBiH-a tokom osnivačke Skupštine, UFFBiH je završio i posljednju fazu pregovora koji se tiču osnivanja krovne strukovne organizacije za područje države Bosne i Hercegovine. Krovna strukovna organizacija za našu struku u BiH, je od strane osnivača iste imenovana kao Asocijacija za fizioterapiju u Bosni i Hercegovini (AFBiH) .Osnivači AFBiH-a su:

Udruženje/udruga za fizioterapiju u Federaciji BiH (UFFBiH)

Udruženje fizio I radnih terapeuta RS-a (UFRTRS)

Udruženje/Udruga fizioterapeuta Distrikta Brčko (UFDB)

Osnivanje AFBiH-a, su pomogli, Queen’s University i CIDA, kroz projekta (POLITIKA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE NA BALKANU-BOSNA I HERCEGOVINA), Ministarstvo Zdravstva Federacije BiH, Ministarstvo Zdravlja RS-a i Ministarstvo Zdravlja Distrikta Brčko.

Zaštita prava i interesa kolega kao i same struke

U toku je izrada prijedloga zakona o fizioterapiji u BiH, koji će nakon usaglašavanja stavova i interesa o zakonu unutar osnivača AFBiH-a, biti ponuđen kao jedinstven za cijelu BiH, nadležnim tijelima u sve tri administrativne zone Bosne i Hercegovine.

Zkonom će biti obuhvaćena pitanja standardizacije unutar struke u odnosu na stepen obrazovanja u struci. Prava i obaveze poslodavaca kao i samih kolega, a u odnosu na stepen obrazovanja i radnog mjesta na koje su raspoređeni. Normativi u odnosu na stepen obrazovanja u struci i radnog mjesta na kojem su kolege raspoređene. Standardizacija obrazovnih planova i programa za obrazovne ustanove koje nude usluge obrazovanja za našu struku svih stepena obrazovanja. Zakonom će biti obuhvaćena i mnoga druga pitanja poput sukoba interesa zdravstvenih ili nezdravstvenih profesionalaca sa kojima kolege dijele radna mjesta.

Prmanentna edukacija

Upravni Odbor UFFBiH-a je definisao potrebu za aktivnostima permanentne edukacije svojih članova, kao jedan od primarnih ciljeva UFFBiH-a.  UFFBiH planira uspostaviti po jedan centar za permanentnu edukaciju u svakom od gradova sjedišta regionalnih poslovnica / podružnica UFFBiH-a. Aktivnosti na planiranju i sprovođenju permanentne edukacije su obzirom na postavljene ciljeve, podijeljene na kratkoročne i dugoročne.

Kolege/kolegice registrirani u uredima/biroima za zapošljavanje

Upravni Odbor UFFBiH-a je usvojio dugoročnu strategiju osiguravanja zaposlenja po ugovoru o djelu ili permanentnog zapošljavanja kolega/kolegica registriranih u uredima / biroima za zapošljavanje, a na području Federacije BiH. Starategija je prihvaćena kao ostvariva ali će tek nakon evaluacije rezultata postignutih planiranim aktivnostima, biti dostupna informacija o tome koliko je strategija bila uspiješna.

 

Posljednje dodano

Popularno

Sazetci kongr 2

 

Kongres fizioterapeuta RS

 

Sažetci 4. europskog kongresa
fizioterafpeuta, Liverpool, 2017.

Sazetci kongr 1

Iz koje navedene oblasti bi uzeli edukaciju:
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 34 
Članova : 91
Sadržaj : 88
Posjete Sadržajima : 154712
Facebook Image