Home

TEČAJ NEURODINAMIKE: GORNJI I DONJI KVADRANT

neurodinamika-1-300x200

Poštovane kolege,
Zadovoljstvo nam je pozvati vas na tečaj Nerudinamike – Gornji i donji kvadrant, koji organizira UFFBiH 25. – 28. 01. 2018. godine.
Tečaj organiziramo u suradnji s Neurodynamic Solution, Institutom za kliničko obrazovanje u neurodinamici. Voditelj tečaja je Elena Bueno Grazia, certificirani instruktor NDS, Dip.Physio, BCA, MAppSc, PhD, Professor, Universidad de Zaragoza.

Fojnica
Tečaj u trajanju četiri (4) dana bit će održan u Institutu za rehabilitaciju Reumal u Fojnici, a za sve sudionike smo osigurali povoljan smještaj u istom objektu.
Cijene smještaja i obroka:

  • Noćenje sa doručkom u 1/1 – 70,00 KM / po osobi i noći
  • Noćenje sa doručkom u 1/2 - 50,00 KM / po osobi i noći
  • Doplata za obroke 18,00 KM – ručak i večera ( pansionski obroci )
  • Bazen i fitnes - gratis
  • Švedski stol ili à-la-carte( ručak ) – 25,00 KM / po osobi

Pošto je tečaj na engleskom jeziku, sve skripte će biti prevedene, a osigurali smo i prevođenje s engleskog jezika za vrijeme tečaja.
Kotizacija za tečaj (gornji i donji kvadrant) za članove UFFBiH i članove udruženja iz regiona s kojim UFFBiH ima sklopljen ugovor iznosi 900,00 KM.
Za sve ostale, kotizacija iznosi 1.100,00 KM. Kotizacija uključuje: sva predavanja i teorijsku nastavu, skripte i dvije kafe pauze svaki dan.
Kotizacija u koju su uključena 4 ručka a-la-carte (4X25,00 KM) iznosi 1000,00 KM za članove, a 1200,00 KM za nečlanove.
Kako bi olakšali plaćanje tečaja, omogućili smo za vas i plaćanje u tri obroka/rate, s tim da posljednji obrok mora biti uplaćen najkasnije deset dana prije početka tečaja. Uplatu avansa i kotizacije možete izvršiti na žiro račun UFFBiH: 1610000081420065 - RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
S obzirom da je broj polaznika ograničen, molimo da svoje prijave šaljete što prije, a potvrdom prijave će se smatrati uplata avansa u iznosu 300,00 KM najkasnije do 30. 10. 2017. Godine.
Vaše prijave i upite možete slati na našu adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Očekujemo vas i želimo srdačnu dobrodošlicu!
Vaš UFFBiH

 

Izvještaj sa VIII sjednice skupštine

uffbih logo

Poštovani članovi,
Na VIII sjednici Skupštine UFFBiH, održanoj 25. 03. 2017, u hotelu Terme, Ilidža, delegati su donijeli odluku da se produži mandat predsjednici UFFBiH Mirjani Dujmović i predsjedniku skupštine Jasminu Avdoviću.
S obzirom da je Esad Hamzić, predjednik poslovnice Zenica/Srednja Bosna dao ostavku, a na natječaj se na to mjesto javila Dženita Pinjo, odlukom skupštine jednoglasno je izabrana Dženita Pinjo za predsjednicu poslovnice Zenica/Srednja Bosna.
Dosadašnja predsjednica Odbora za obrazovanje i usavršavanje Šejla Imamović je dala ostavku i na njen prijedlog je na tu funkciju izabrana Emira Klisura iz Fojnice.
Pošto se nitko nije javio na Natječaj za izbor predsjednika poslovnica: Hercegovina, Tuzla i Bihać, odlučeno je da se isti izaberu na vanrednoj sjednici skupštine koja će se održati u vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta. Za ove pozicije će biti raspisan novi natječaj.
Do izbora predsjednika ovih poslovnica, funkciju predstavnika poslovnice Tuzla će vršiti Nedim Gradaškić, poslovnice Bihać Anela Vojić Halilić, a za poslovnicu Hercegovina je zamoljen dosadašnji predsjednik poslovnice da bude VD do izbora novog predsjednika poslovnice Hercegovina.
Molimo sve članove UFFBiH da se više aktiviraju u radu UFFBiH i svojim prijedlozima, sugestijama i kritikama daju podsticaj aktivnostima UFFBiH.

 

 

Upravni odbor UFFBiH

 

UFFBiH - Udruženje/Udruga za fizioterapiju Federacije BiH

Physiotherapy Association of Federation of Bosnia/Herzegovina

Association de physiothérapie de la Fédération de Bosnie-Herzégovine

uffbih logo

Udruženje / Udruga za fizioterapiju  Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu UFFBiH), je strukovna, nevladina organizacija namjenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Broj:04-05-2-1155/09-FEDERALNO MINISTARSTVO PRAVDE (30.06.2009)

IDN BROJ: 4201481280001

Račun: 1610000081420065 - RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA SARAJEVO

Adresa: Ćamila Avdića 31

71 000 Sarajevo   Bosna i Hercegovina       

Tel: +387 (0)66 90 92 18

(Predsjednik: Mirjana Dujmović);  +387 (0)66 90 92 18

(Sekretar/Tajnik: Haris Kapetanović) +387 (0)61 57 17 34

(Blagajnik: Damir Operhal) +387 (0)61 34 91 38

 

Članovi Upravnog odbora:

Mirjana Dujmović: 066 / 909 218

Jasmin Kustura (Sarajevo): 061 / 382 941

Ljuba Vidačković  (Hercegovina): 063 / 392 955

Dženita Pinjo (Zenica/srednja Bosna): 061  / 816 844

Nedim Gradaškić (Tuzlanski kanton): 061 / 630 736

Sanja Omanović  (Unsko-sanski kanton): 062 / 750 251

Damir Operhal, blagajnik: 061 / 349 138

Haris Kapetanović, sekretar: 061 / 571 734

Jasmin Avdović, predsjednik Skupštine: 061 / 490 351

Emira Klisura, predsjednik Odbora za obrazovanje i usavršavanje: 061 / 189 810

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Od završetka rata u BiH, kolege sa područja Federacije BiH, su u nekoliko navrata pokušale formirati strukovnu organizaciju koja bi se po samoj svojoj definiciji borila za unaprijeđenje i promociju naše struke kao i za prava koja kolege, pružaoci usluga fizioterapije svih stepena obrazovanja treba da ostvare, a u zavisnosti o stepenu obrazovanja u struci i opisu radnoga mjesta na kojem su raspoređeni.

Ti pokušaji su vremenom postali samo tihim šapatom, jer nije postojao dovoljan stepen svijesti samih kolega o potrebi za jedinstvom u struci, kao i zbog nerazumijevanja ili nezainteresiranosti onih struktura lokalne samouprave, koji su takve pokušaje trebali pomoći.

07.02.2009 godine, je činom osnivačke skupštine UFFBiH-a, održane u Sarajevu , fizioterapija u Federaciji BiH, napokon prepoznala potrebu formiranja strukovne organizacije koja će imati za cilj opšte dobrostanje svih kolega sa područja Federacije BiH, kao i aktiviranje mehanizama koji će rezultirati unaprijeđenjem i promocijom naše struke u FBiH, i šire.

UFFBiH, je nastao kao direktan odgovor kolega iz FBiH, na količinu i prirodu problema kojima je izložen svaki pojedinačni kolega i sama struka u cijelosti. Osnivačka Skupština UFFBiH-a, je pokazala kako danas moderne podijele ljudi u nas ipak nisu postale kamenom spoticanja kada se radi o zajedničkim problemima na osnovu kojih se definišu zajednički ciljevi, od bitnog značaja za našu struku.

UFFBiH, je jedina strukovna organizacija na području cijele FBiH, namijenjena svim direktnim pružaocima usluga fizioterapije bez obzira na to koji stepen obrazovanja u struci isti imaju. Omasovljavanjem kolega svih stepena obrazovanja pod jednim krovom se garantuje holistički pristup problemima i interesima struke u cijelosti kao i definisanje specifičnih interesa i ciljeva od bitnog značaja za pojedine stepene obrazovanja u struci.

Zajedničkim članstvom u UFFBiH-u, kolega svih stepena obrazovanja u struci, i oblikom ustrojstva UFFBiH-a, kao centralizovanog oblika razmišljanja sa regionalnim poslovnicama/podružnicama, se garantuje definisanje i riješavanje potreba/problema, od bitnog značaja za struku u FBiH, kao i specifičnih potreba/problema, koje definišu kolege iz sredina u kojima žive i rade.

Popunjavanjem pristupnice za članstvom u UFFBiH-u, kolege iz FBiH, dokazuju kako su dostigli nivo svijesti, koji ih definiše kao zdravstvene profesionalce sposobne da prevaziđu nesvrsishodan način razmišljanja zbog kojega je naša struka do sada bila zanemarena, omalovažavana i ciljano degradirana od strane ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih profesionalaca sa kojima dijelimo radna mjesta.

Zajedničke probleme riješavamo definisanjem zajedničkih ciljeva koji rezultiraju zajedničkim aktivnostima za dobrobit svih nas.

S' poštovanjem!

Vaš UFFBiH.

 

ER-WCPT - Bosnia Video

 

Posljednje dodano

Popularno

Sazetci kongr 2

 

Kongres fizioterapeuta RS

 

Sažetci 4. europskog kongresa
fizioterafpeuta, Liverpool, 2017.

Sazetci kongr 1

Iz koje navedene oblasti bi uzeli edukaciju:
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 49 
Članova : 91
Sadržaj : 93
Posjete Sadržajima : 168278
Facebook Image