Home

NAJAVA

uffbih logo

UFFBiH u saradnji s UFFBiH Poslovnicom Tuzla, organizuje jednodnevnu radionicu: Procjena i pozicioniranje odraslog pacijenta s neurološkim oštećenjima. Radionicu vode Mirjana Telebuh, Bobath terapeut i Hrvoja Matić, Bobath terapeut iz Hrvatske.

Ista radionica će se održati dva dana za redom: 19. i 20. 01. 2019. godine u prostorijama UKC Tuzla zbog velikog interesa polaznika. Subota 19. 01. je predviđena za završene fizioterapeute, a nedjelja 20. 01. za studente.

Početak radionice je predviđen za 09:00, a svi učesnici trebaju imati sportsku odjeću.

Cijena kotizacije za članove UFFBiH¬ iznosi 50,00 KM, za nečlanove 100,00 KM

Cijena kotizacije za studente članove¬ iznosi 40,00 KM, za studente nečlanove 60,00 KM

Kotizacija uključuje prisustvo radionici, kafe pauze i ručak. Svi učesnici će dobiti certifikat za učešće na radionici

Svoje prijave možete slati na : Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili lično kod kolege Nedima Gradaškića, predsjednika poslovnice Tuzla

Uplate kotizacije možete izvršiti na žiro račun UFFBiH: 1610000081420065 - RAIFFEISEN BANK DD ili gotovinom kod Nedima Gradaškića.

  • Članom UFFBiH se smatraju novi članovii koji uplate najmanje polugodišnju članarinu za 2019. godinu kako bi osigurali fer odnos prema članovima koji članarinu plaćaju godinama!
 

Najava III Kongresa fizioterapeuta "Znanje i vještine" na TVSA

U jutarnjem programu TVSA, gost je bio Damir Operhal, magistar fizioterapije, koji je najavio III Kongres Fizioterapeuta "Znanje i vještine" koji će se održati u etno selu "Čardaci" u Vitezu. Više informacija pogledajte u priloženom video materijalu.

 

POZIV ČLANOVIMA UFFBIH ZA PRIJAVU U CILJU STVARANJA BAZE PODATAKA

Znanje i vjestine plakat

 

Poštovane članice i članovi UFFBiH,

 

Upravni odbor UFFBiH je odlučio kreirati bazu podataka fizioterapeuta u Bosni i Hercegovini koji imaju specifično dodatno obrazovanje iz različitih oblasti fizoterapije.

Baza podataka bi bila objavljena na web i facebook stranici UFFBiH pod nazivom: „Pronađi fizioterapeuta".

Na ovaj način bi pacijenti/klijenti imali mogućnost pronaći fizioterapeuta koji se bavi specifičnim tretmanom (Bobath za djecu ili odrasle, tretman limfedema, manualna terapija, neurodinamika, mirror terapija, Kinesio taping i ostale specifične metode) i doći do kontakt podataka traženog fizioterapeuta.

U tom cilju, pozivamo sve zainteresirane fizioterapeute, članove UFFBiH da pošalju svoje podatke:

Ime i prezime,Zvanje,Specifično obrazovanje (navesti koje)Kontakt podatci: e-mail adresa, telefonski brojAdresa, grad

Molimo vas da svoje podatke pošaljete na e-mail adresu UFFBIH: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na našoj e-mail adresi ili na broj telefona 066 909 218.

 

Orginalni poziv možete vidjeti OVDJE!

Vaš UFFBiH

 

Održana konferencija na temu: „Obrazovanje fizioterapeuta u BiH"

uffbih logo

U Sarajevu je, 20. 03. 2018. godine, u hotelu Holiday Inn održana konferencija na temu: „Obrazovanje fizioterapeuta u BiH". Konferenciju su organizirale UfuBiH i UFFBiH, a u ciju definiranja problema u obrazovanju fizioterapeuta u BiH i pronalaženja rješenja za postojeće probleme.
Konferenciji je prisustvovala gđa. Sarah Bazin, predsjednica Europskog regiona Svjetske konfederacije fizioterapeuta (ERWCPT), koja je bila pozvana gošća i svojim dolaskom podržala rad UfuBiH i UFFBIH u rješavanju ovih pitanja . U svom izlaganju je prikazala smjernice za obrazovanje fizioterapeuta u skladu s preporukama WCPT i istaknula portrebu i značaj obrazovanja koje će proizvesti kvalitetne fizioterapeute koji posjeduju dobro znanje, vještine, kompetencije i samouvjerenost kako bi bili samostalni u radu i mogli donositi razumne odluke u kliničkoj praksi.
Pored gđe. Bazin, konferenciji je prisustvovala i Mr. Mirjana Grubišić, predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta, predstavnici fakulteta koji obrazuju fizioterapeute iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Prijedora, Travnik i Viteza. Pozivu su se odazvali i predstavnici Udruženja fizioterapeuta i radnih terapeuta Republike Srpske, Sindikata fizioterapeuta i Radnih terapeuta Republike Srpske, KDZIFBiH i KZTFBiH, ali i predstavnica Ministarstva zdravstva FBiH.
Na žalost, pozivu za konferenciju se nije odazvalo niti jedno ministarstvo obrazovanja iz Federacije BiH niti Republike Srpske, kao ni predstavbnici Agencije za razvoj visokog školstva i kontrolu kvalitete BiH niti Agencija za akreditacije visokoškolskih ustanova Republike Srpske.
Najveći problm u obrazovanju fizioterapeuta u BiH jeste postojanje osam fakulteta koji obrazuju fizioterapeute i svaki od njih izobrazbu radi prema drugačijim nastavnim planovima i programima. Osim toga, zvanja stečena na ovih osam fakulteta su potpuno različita što predstavlja dodatni problem, kako za rukovodeće strukture ustanova, tako i za zakonsku regulativu fizioterapeutske struke.
Istaknuto je da su sve izraženiji problemi na podrućju znanja, vještina i kompetencija fizioterapeuta koji završavaju studije fizioterapije i da se nešto mora poduzeti na tom polju.
Konferencija je završila donošenjem zaključaka konferencije koji bi trebali, za početak, pokrenuti aktivnosti koje imaju za cilj rješavanje navedenih problema u obrazovanju fiziotereputa u BiH.

 Jutro za sve

Vise informacija kao i gostovanje Predsjednice UFFBIH Mirjane Dujmović u emisiji „Jutro za sve" možete vidjeti na linku. Gostovanje Predsjednice UFFBIH počinje od 37 minute.

 

DAMIR OPERHAL: LOŠ TERAPEUT MOŽE VAS KOŠTATI ŽIVOTA

damir 05

(Minja Šurković/Hayat/Foto: Hayat)

U zdravstvenom intervjuu DDBIH gost je bio Damir Operhal, magistar fizioterapije, koji je govorio na temu pravilne edukacije i obrazovanja budućih fizijatara i fizioterapeuta ali i o velikoj konferenciji koja će se održati 20.marta u Sarajevu.

On je sugerisao i to da loša masaža i loš pristup terapeuta mogu ugroziti zdravlje pacijenta na isti način koliko terapeut može pomoći našem kompletnom oporavku. Više u linku ispod.

Preuzeto sa https://www.hayat.ba/vijest.php?id=107322

Također Damir je gostovao i na televiziji N1 govoreći o temi : Obrazovanje fizioterapeuta u BiH

Više info: http://ba.n1info.com/a249016/Video/Obrazovanje-fizioterapeuta-u-BiH.html

 

Posljednje dodano

Popularno

Sazetci kongr 2

 

Kongres fizioterapeuta RS

 

Sažetci 4. europskog kongresa
fizioterafpeuta, Liverpool, 2017.

Sazetci kongr 1

Iz koje navedene oblasti bi uzeli edukaciju:
 
Trenutno aktivnih Gostiju: 68 
Članova : 91
Sadržaj : 93
Posjete Sadržajima : 171733
Facebook Image